25 Mayıs 2020 Pazartesi

3CX CFD kurulumu


CFD- Call Flow Designer nedir?

3CX Call Flow Designer

3CX Call Flow Designer ses uygulamaları kolayca oluşturmanıza olanak tanır. Ses uygulamaları, telefonla kullanıcıyla etkileşime giren ve daha sonra belirli bir mantıksal akışı gerçekleştiren programlardır. Örneğin, bir arayandan müşteri numarasını girmesini isteyen ve daha sonra bir veritabanıyla doğrulayan bir ses uygulaması oluşturabilirsiniz. Bu numaraya dayanarak çağrı daha sonra belirli bir kuyruğa yönlendirilebilir. 3CX Call Flow Designer tamamen görsel olduğundan, çok fazla telefon sistemi veya programlama bilgisi gerektirmez.

3CX Call Flow Designer, Pro ve Enterprise lisansları ile ücretsiz olarak kullanılabilen bir uygulamadır.

Nasıl çalışır?


3CX Call Flow Designer'ı kullanarak, uygulamanızı “Menu” , “Prompt Playback” veya “User Input” gibi bileşen adı verilen yapı taşlarını birleştirerek görsel olarak oluşturursunuz . Her bileşenin belirli yapılandırma seçenekleri vardır. Ses uygulamanızı bir araya getirdiğinizde, bir proje olarak kaydedebilirsiniz. Bu proje daha sonra 3CX Telefon Sistemine yüklenir, böylece ses uygulamanızı bir dijital resepsiyoniste veya bir DID numarasına “bağlayabilirsiniz” ("link" etmek) .  Bu şekilde arayanlar doğrudan veya bir menü aracılığıyla uygulamanıza yönlendirilebilir. Sesli uygulamalardan arama kuyruklarına, dahili hatlara, dijital resepsiyonistlere vb. bağlanabilirsiniz.

Call Flow Designer kurulum ve güncelleme


3CX Call Flow Designer, NET v4.6.1 yüklü Windows 7 64bit sürümü veya sonrası ve en düşük ekran çözünürlüğü 900 piksel yüksekliğinde olan işletim sistemlerine, aşağıdaki adımları kullanarak yüklenebilir:

  1. Kurulum dosyasını  indirin , çalıştırın ve kurulumu başlatmak için “Next” e tıklayın .
  2. Kurulum yerini seçin ve devam etmek için “Next” düğmesine tıklayın . 3CX Call Flow Designer için yaklaşık 15 MB kullanılabilir sabit disk alanı gerekir. Projeleri saklamak için ek alan ayırmanız gerekir.
  3. Kurulumu onaylamak ve tüm dosyaları hedef klasöre kopyalamak için “Install” a tıklayın . Devam etmek için yönetici yetkisi sağlamanız gerekebilir. Kurulumu tamamlamak için “Finish” e tıklayınız .
CFD kurulduktan sonra, her yedi (7) günde bir güncellenmiş sürümü otomatik olarak kontrol eder. Güncellenmiş bir sürüm bulunursa, CFD'yi indirmek ve güncellemek için onay ister. Ayrıca, CFD güncellemesini manuel olarak “Help” > “Check for Updates...” tıklayarak kontrol edebilirsiniz .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder